20220407

Workshops med bål og fladbrød i Skolebotanisk Have.

I mandags afholdt vi, sammen med Tårnby Kommune, den sidste af tre workshops i Skolebotanisk Have – en skjult perle på hjørnet af Bjørnebaksvej og Brønderslev Allé i Tårnby.

Omkring bålstedet involverede vi eksisterende og potentielle brugere, såvel som nysgerrige foreninger og borgere, i en samtale om behov, idéer og muligheder i haven. Målet er at gøre Skolebotanisk Have til en moderne udendørs undervisningshave og et mødested med plads til biodiversitet og en mangfoldig brugergruppe. Udover en håndfuld daginstitutioner og specialtilbud, deltog bl.a. Ungdomsskolen, Ældre Sagen, Pilefletterforeningen og Mænds Mødesteder – ligesom Tårnbys borgmester (Allan S. Andersen) også tog del i både workshop og bålaktivitet.

De gode diskussioner blandt deltagerne afdækkede blandt andet ønsket om flere fælles arrangementer på tværs, der kan skabe sammenhængskraft i haven. Desuden blev der udtrykt behov for en guide til brug af haven, der introducerer muligheder og “hus(have)regler”. Og så blev der formuleret konkrete, hverdagspraktiske, men samtidig helt essentielle ønsker, der kan gøre haven mere brugervenlig – for eksempel en bredere indgang, så også handicapcyklen kan komme ind gennem lågen. 

Frivillige kræfter i Tårnby (Jesper johnsen ) har taget initiativ til genrejsningsprojektet og renoveringen er allerede i fuld gang! Inden årets udgang vil haven bl.a. få en ny pavillon og et drivhus. 

Projektet og de andre grønne tiltag, der skal genrejse naturdelen af Skolebotanisk Have, er samfinansieret af Tårnby KommuneFriluftsrådet/Danish Outdoor Council and VILLUM FONDEN # VELUX FONDEN (THE VELUX FOUNDATIONS)

Bor du nær haven og kunne du også tænke dig at få glæde af den, kan du melde dig ind i Facebookgruppen Skolebotanisk Haves Venner, hvor du kan følge med i bl.a. kommende arrangementer: https://www.facebook.com/groups/326460596056545/about

Vil du høre mere om projektet, kan du kontakte Katrine Weber or Rikke Fischer-Bogason.

Følg med i nyhederne fra PlanMiljø på LinkedIn


Seneste blogindlæg

ESG – SKAL DIN VIRKSOMHED OGSÅ BLIVE KLOGERE PÅ BEGREBET?

ESG - DOES YOUR ORGANISATION NEED TO LEARN MORE ABOUT THE CONCEPT?

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse) og er et værktøj, som virksomheder kan bruge til at rapportere indenfor de tre aspekter og dermed give et mere nuanceret billede af virksomheden på andre bundlinjer end blot den økonomiske....