19. Mar. 2023

Kom til konference: Den økonomiske vækst skal dekobles fra ressourceforbrug og forurening

Vi danskere bruger langt flere ressourcer – og forurener mere – end de fleste andre, sådan som vi viste det med vores nordiske analyse i 2018. Det kan jo ikke blive ved med at gå, så vi har brug for at dekoble vores økonomiske vækst fra ressourceforbrug og forurening.

NORIONs studie for Nordisk Råd og Nordisk Ministerråd dokumenterer imidlertid – og det er ikke så overraskende – at økonomisk vækst også betyder vækst i ressourceforbrug og øget miljøpåvirkning.

Der er brug for mere modig regulering af forbrug og produktion, hvis vi skal have vendt udviklingen, for markedskræfterne trækker hårdt i den modsatte retning.

Henrik Munksgaard og Sustain Report har netop udgivet en artikel om det både spændende og vigtige tema, hvor NORIONs direktør, Bjørn Bauer, også udtaler sig.

Læs artiklen her.

Og skynd dig at tilmelde dig vores konference om samme emne nu på torsdag kl. 8.30-13.00. Se mere på www.cdnordics.com

Foto: iStock/jonathanfilskov-photography

Seneste blogindlæg

ESG – SKAL DIN VIRKSOMHED OGSÅ BLIVE KLOGERE PÅ BEGREBET?

ESG - DOES YOUR ORGANISATION NEED TO LEARN MORE ABOUT THE CONCEPT?

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse) og er et værktøj, som virksomheder kan bruge til at rapportere indenfor de tre aspekter og dermed give et mere nuanceret billede af virksomheden på andre bundlinjer end blot den økonomiske....