Miljømærker

Der opleves en stigende efterspørgsel på bæredygtige produkter og services fra forbrugere og det offentlige. Det er ikke længere tilstrækkeligt blot at kommunikere, at noget er bæredygtigt eller miljørigtigt – dokumentationen skal være på plads, og det kan miljømærker og certificeringer levere.

Svanemærket og EU-Blomsten er Danmarks to officielle miljømærker. Mærkerne gør det nemmere for kunder at vælge de miljømæssigt bedste produkter og serviceydelser.

Svanemærket stiller skrappe miljøkrav til dine produkter og services, som f.eks.:

• Ingen skadelige kemikalier og stoffer
• Begrænset energiforbrug
• Begrænset vand- og varmespild
• Mere genanvendelse og ressourceeffektivitet

Alt sammen til gavn for miljøet, mennesker og jeres økonomi.

 Alt fra tekstiler og hårde hvidvarer til dagligvarebutikker og restauranter kan blive svanemærket – der er meget få begrænsninger.

NORION kan hjælpe virksomheder med at få deres produkter eller services miljømærket og giver gerne en uforpligtende vurdering af, dit produkt eller service kan opnå certificering med enten Svanemærket eller EU-Blomsten.

Hvad kan vi? 

Vi kan tilbyde:

    • En gratis screening af jeres produkt eller service i relation til certificeringskriterierne

    • Efterfølgende facilitering af proces og indsamling af data og information til brug for certificeringsansøgninger

    • Udarbejdelse af ansøgninger

    • Løbende dialog og opfølgning med Miljømærkning Danmark, der administrerer Svanemærket og EU Blomsten i Danmark

NORION kan udarbejde hele ansøgningen for jer, eller vi kan rådgive jer til en effektiv ansøgningsproces og understøtte, hvis der opstår problemer.

NORION tilbyder også konkret rådgivning om bæredygtig forretningsudvikling for små og mellemstore virksomheder. Læs mere her om hvordan NORION kan hjælpe din virksomhed. 

Hvad har vi lavet?

En ansøgning om miljøcertificering kan være omfattende med mere end 100 forskellige kriterier, der skal opfyldes, og det kan være omkostningstungt at gennemgå alle kriterier fra ende til anden. NORION har flere års erfaring med screeninger af virksomheder, der ønsker en miljøcertificering, og vi sikrer derved en omkostningseffektiv løsning, inden man starter en fuld ansøgningsproces.

Vi har erfaring med en lang række certificeringer inden for forskellige produktkategorier og services, der spænder lige fra t-shirts til dagligvarebutikker.

Hvem skal du have fat på?

Første skridt er at tage kontakt til Steffen Trzepacz, som er åben for en uforpligtende snak om jeres muligheder for miljømærkning.

M

Vores samarbejdspartner siger…

“DIEH faciliterer vi sammen med NORION projektet ”Partnerskab om Bæredygtig Fiskeri”, hvor vi samler danske aktører fra fiskeribranchen med meget forskellige interesser for at indgå i konstruktiv dialog og skabe samarbejde om bæredygtighedsudfordringer på tværs. Vi sætter stor pris på vores samarbejde med NORION; det er altid lærerigt, konstruktivt og sjovt. Sammen står vi stærkere i forhold til at skabe fremgang for bæredygtig forandring i denne sektor.”

Janine Dortmundt

Project Manager, Dansk Initiativ for Etisk Handel

“Vi sætter enormt stor pris på vores samarbejde med NORION. Et både berigende og meningsfyldt samarbejde, som oprindeligt udspringer af projektet Grøn Cirkulær Omstilling.

Med en enorm faglighed og ekspertise indenfor bæredygtig omstilling, herunder en solid forretningsforståelse, formår NORION at tilsikre, at vores ambitioner om meningsfuld vækst omsættes til konkrete tiltag og initiativer i det daglige, til gavn for både miljøet og de mennesker, vi omgiver os med.

Thomas Trads Hansen

Direktør, Aluproff

“HORESTA med samarbejdspartnere kørte et madspildsprojekt, som NORION stod for. NORION gjorde et fantastisk stykke arbejde i forhold til ansøgning, gennemførelse af antropologiske studier i køkkener, udarbejdelse af målrettet kommunikationsmateriale og efterfølgende evaluering af projektet. Det gjorde det nemt for os at holde fokus på budskaber og indhold frem for en masse administrativt arbejde.”

Mikal Holt Jensen

Miljøchef, HORESTA

Vi havde i længere tid gået med en vision om at få vores rengøringsservice Svanemærket, og derfor kontaktede vi i 2018 NORION, som hjalp os gennem processen, stod for kontakten til Miljømærkning Danmark og fik sat vores miljøarbejde i system. De indsamlede dokumentationen til brug for svanemærkeansøgningen og hjalp os desuden med at optimere rengøringen på en række miljøparametre […]. Vi følte os i trygge hænder og kan på det varmeste anbefale NORION til at facilitere en miljømærkningsproces.

Martin Lorck

Direktør, Relianz Facility Management

NORION har været en vigtig sparrings-partner for Stop Spild Af Mad både i faglige spørgsmål om madspildsdagsordenen, i projektledelse og fundraising, samt ikke mindst i udviklingen af foreningens bæredygtige forretningsmodeller, erhvervspartnerskaber og varigt samarbejde med fødevaresektoren.”

Selina Juul

Stifter og Bestyrelsesformand, Stop Spild Af Mad

Vi har nydt godt af vores strategiske samarbejde med NORION, der har været dygtige til at strukturere store projekter, så at de fremstår logiske og gennemførlige. Vi har altid opfattet medarbejderne i NORION som lydhøre og samarbejdsorienterede og de har altid reageret hurtigt hurtigt på muligheder og med en stor fleksibilitet. Vi har således kun ros til overs for NORION og deres medarbejdere!”

Peter Blach

Projektchef, Ocean Plastic Forum og Maskinmestrenes Forening

Udvalgte nyheder

Læs om vores seneste projekter under Nyheder eller følg med på LinkedIn

ESG – SKAL DIN VIRKSOMHED OGSÅ BLIVE KLOGERE PÅ BEGREBET?

ESG – SKAL DIN VIRKSOMHED OGSÅ BLIVE KLOGERE PÅ BEGREBET?

ESG står for Environment (miljø), Social (samfund) og Governance (ledelse) og er et værktøj, som virksomheder kan bruge til at rapportere indenfor de tre aspekter og dermed give et mere nuanceret billede af virksomheden på andre bundlinjer end blot den økonomiske....

INVITATION: FØLG FISKENS VEJ – FRA HAVET TIL BRUGERENS TALLERKEN

INVITATION: FØLG FISKENS VEJ – FRA HAVET TIL BRUGERENS TALLERKEN

Kom til konferencen 'Et Hav I Balance' d. 26. oktober og deltag i debatten om, hvordan vi får flere og bedre udbud og indkøb af bæredygtig fisk i det offentlige. På dagen kan du bl.a. lære om nye værktøjer til indkøb af bæredygtig fisk og udveksle erfaringer og ideer...

INVITATION TIL SAMARBEJDE OM SMV:GRØN OG SMV:DIGITAL

INVITATION TIL SAMARBEJDE OM SMV:GRØN OG SMV:DIGITAL

Har din virksomhed et ønske om at accelerere jeres bæredygtighedsarbejde? I så fald inviterer Norion Consult til i fællesskab at udforske mulighederne i de to offentlige puljer SMV:GRØN 2.0 og SMV:DIGITAL. Puljerne tilbyder forskellige muligheder for finansiering af...

Samarbejdspartnere og kunder