
Tang på tallerkenen
i offentlige køkkener
Her finder du fem konkrete redskaber til at arbejde med tang som råvare, som du kan bruge til inspiration og formidling i dit køkken. Redskaberne er udviklet som en afsluttende del af TANGO-projektet, der undersøger, hvordan dansk tang kan integreres i offentlige måltider. Du kan frit kan downloade alle redskaberne og bruge dem til at berige måltider – og få mere tang på tallerkenen.
Projektet er et samarbejde mellem Bispebjergs Hospitalskøkken, EAT Skolemad, Kokken på Kanten, Dansk Tang og Norion. Projektet er støttet af Fonden for Plantebaserede Fødevarer under Landbrugs- og Fiskeristyrelsen.
Redskab #1
Tre gode tangtyper
En flot visuel opstilling af tre let anvendelige og lækre tangtyper på hver deres plakat. På plakaterne er der billeder af frisk og tørret tang og information om sæson og ernæring. Print dem ud, brug dem til at formidle eller til at danne et let overblik i køkkenet.
Redskab #2
Sådan håndterer du tang
Flotte og enkle plakater, der skridt for skridt viser, hvordan du håndterer frisk og tørret tang i køkkenet. Print dem ud, brug dem til at formidle eller til at danne et let overblik i køkkenet.
Redskab #3
Opskrifthæfte
Opskrifthæfte der indeholder 24 opskrifter og tips om brug af tang specifikt udviklet til offentlige køkkener. Opskrifterne er udviklet af Bispebjerg Hospitalskøkken og EAT Skolemad, og er testet med succes i praksis.
Redskab #4
Vilde tangfakta
Sjove og tankevækkende plakater om vilde tangfakta. Print dem ud, hæng dem op i personalerummet, køkkenet eller kantinen, så de kan inspirere, forundre og starte samtaler.
Redskab #5
How-to-tang videoer
Tre små instruktionsvideoer henvendt til offentlige køkkener. Lær at bruge tang som ernæringsbooster og smagsgivende element i retter i disse her simple og korte videoer.

TANGO – tang på tallerkenen i offentlige køkkener, er financieret af…

Projektpartnere…




