
Divi layout skabelon
Med vores ekspertise inden for cirkulær økonomi i byggebranchen samt vores omfattende erfaring med udvikling af praksisorienteret undervisningsmateriale, har vi i samarbejde med Videnscenteret for Håndværk og Bæredygtighed skabt et skræddersyet digitalt undervisningsmateriale til erhvervsskoler. Materialet er udviklet for Nordic Sustainable Construction og er specifikt designet til at udruste fremtidens håndværkere med viden om genbrug og bæredygtighed. Fokus er især rettet mod håndtering og anvendelse af genbrugte byggematerialer.
Projektet er en del af programmet Nordic Sustainable Construction under Nordic Innovation og kommer som svar på den voksende efterspørgsel på kompetencer til den grønne omstilling af bygge- og anlægssektoren i Norden. Programmets mål er at etablere Norden som førende inden for bæredygtigt og konkurrencedygtigt byggeri.
En undersøgelse, gennemført af Social- og Boligstyrelsen, viste en signifikant mangel på praksisnær undervisning om genbrug af byggematerialer, samt at viden og undervisning om genbrug i byggeriet ikke er en integreret del af undervisningen på erhvervsskoler. Derfor var formålet med projektet at udruste de kommende generationer af håndværkere med nøglekompetencer inden for bæredygtig praksis og genbrug gennem et specialdesignet og praksisnært undervisningsmateriale.
Kort om projektet
Kunde: Udfyld her
Projektleder: Udfyld her
Periode: Udfyld her
Lokation: Udfyld her
Samarbejdspartner: Udfyld her
Område: Udfyld her
Ydelser: Udfyld her
Udvikling af materialet i samarbejde med aktører i byggebranchen, faglærere og lærlinge
I udviklingen af det nye undervisningsmateriale var første skridt at skabe overblik over det undervisningsmateriale, der allerede er udviklet i de fem nordiske lande Island, Norge, Finland, Sverige og Danmark. Her har vi gennem et solidt kendskab til cirkulær økonomi samt datakompilering kortlagt undervisningsmateriale, som projektet kunne bygge videre på.
Undervisningsmaterialet blev udviklet på baggrund af en analyse af den indsamlede data i tæt samarbejde med Videncenteret for Håndværk og Bæredygtighed. Udviklingen af materialet bestod både i videoproduktion, teoretisk formidling samt praktiske øvelser. Materialet udmundede sig i en digital platform med 42 selvstændige undervisningselementer om både introduktion til genbrug i byggeriet, træ og tegl. Inden lanceringen af materialet blev det testet på både undervisere og elever.
For at sikre, at undervisningsmaterialet bliver benyttet af erhvervsskolerne, udviklede vi en kommunikationsstrategi og kommunikationsplan, der skulle sikre, at både medier, aktører inden for byggesektoren og særligt faglærere på erhvervsskoler blev bekendt med det nye materiale.
Evaluering vil blive udført i samarbejde med Danmarks Evalueringsinstitut i ultimo 2024.
“Det nye undervisningsmateriale vil være en værdifuld ressource for erhvervsskoler i hele Norden. Ved at integrere bæredygtighed og genbrug af byggematerialer i uddannelses programmerne håber vi på at bidrage til en generation af fagfolk, der er engagerede i og rustet til at skabe en mere bæredygtig fremtid for byggebranchen”
Alt om genbrug af byggematerialer – samlet et sted!
Projektet mundede ud i den frit tilgængelige digitale platform Skills4Reuse med følgende kernelementer:
• Undervisningsmateriale på fem nordiske sprog og engelsk
• Undervisningsmaterialet er anvendeligt på alle niveauer af håndværksuddannelsen
• Separate undervisningsmoduler om introduktion til bæredygtighed i byggeri, genbrug af træ og genbrug af tegl. Modulerne udgør tilsammen 42 selvstændige undervisningselementer, der kan benyttes i sammenhængende forløb eller individuelt.
• Lærervejledninger, der er lette at følge, og som guider underviseren gennem hvert enkelt undervisningselement
• En help desk, der hurtigt assisterer underviseren ved uklarheder eller spørgsmål til materialet
• Nemt tilgængeligt digitalt indhold med online opgaver og download-funktion for alle materialer